به گزارش خبرنگار مهر، تهیه مسکن همواره به عنوان یکی از نیازهای اساسی در جامعه مطرح بوده است و به همین منظور دولت نهم و دهم در راستای پاسخگویی به این نیاز طرح مسکن مهر را مطرح کرد که در این راستا دولت متعهد شد با اجرای این طرح سالانه یک و نیم میلیون واحد مسکونی در سطح کشور بسازد.
اگر چه کارشناسان معتقدند رسیدن به اهداف تعیین شده در این طرح با ساخت سنتی محقق نمیشود و به همین منظور باید اقدامات موثری در امر صنعتی سازی مسکن مهر صورت بگیرد.
هدف اساسی مسکن مهر، خانه دار شدن اقشار متوسط و ضعيف بود و با اقدامات انجام شده از سوي دولت بسياري از اقشار كم درآمد جامعه خانهدار شدند و اين بسيار ارزشمند است.
با افزایش قیمت مسکن در چندسال اخیر، واگذاری زمین رایگان و تسهیلات قرض الحسنه به افرادی که فاقد مسکن هستند و از امکانات و تسهیلات دولتی استفاده نکرده اند از اقدامات مهم انجام شده در طرح مسکن مهر بود.
اما جدا از این همه اقدامات موثر، مسکن مهر شهرستان دیر از سال 1386 برای تعداد 118 واحد مسکن ثبت نام بهعمل آورد و در سال 1387 عملا زیرسازی این واحدها آغاز شد متاسفانه تاکنون این واحدها به مالکان تحویل داده نشده است و همچنان مردم نگران و بدون خانه و کاشانه مانده اند.
خانههایی که با گذشت هفت سال هنوز تحویل نشده است
یکی از مالکان مسکن مهر دیر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از سال 1386مبلغ 140 میلیون ریال برای ثبت نام مسکن مهر ثبت نام کرده ام اما تاکنون بعد از گذشت هفت سال هنوز خانه ام تحویل ندادهاند.
ابراهیم احمدی افزود: بعد از این همه پیگیری و شکایت قرار بود در هفته دولت امسال واحدها تحویل بدهند باز این کار محقق نشد ومردم هنوز سرگردان هستند.
وی گفت: اخیرا پیمانکار و مدیرعامل تعاونی مسکن مهردیر بحث مالیات پیش کشیده اند که هرمالک باید بیش از 20میلیون ریال مالیات پرداخت کند، درصورتی که دولت مصوب کرده بود که واحدهای مسکن مهراز پرداخت هرگونه مالیات معاف می باشند.
مردم از روی ناچاری وارد واحدها شده و وسایل زندگی خود را پهن کردهاند
یکی دیگر از مالکان مسکن مهر دیر گفت: ما از اینکه دولت گذشته طرح مسکن مهر را برای خانه دارشدن افراد ضعیف جامعه مطرح کرد بسیار ارزشمند بود و به همین خاطر استقبال کردیم.
علیرضا بحرانی افزود: اما از سال 1386 بعد از گذشت هفت سال هنوز واحدها تحویل داده نشده است و مردم از روی ناچاری وارد واحدها شده اند ووسایل زندگی خود راپهن کرده اند.
وی گفت: واحدهای مسکونی مشکلات زیادی دارد و آب، برق و گاز این واحدها آماده نشده است و برای محوطه سازی آن شتاب زدگی کردهاند و لوله فاضلاب آن مشکل اساسی دارد و مالکان خود هزینههای زیادی برای رفع مشکلات واحدها پرداخت میکنند.
وی افزود: قرار بود تعاونی مسکن مهر به تعهدات خود در زمان مقرر عمل کند و این واحدها تحویل مالکان بدهد اما اکنون به بهانههای مختلف این واحدها تحویل موقت نمیدهند تا ما بدانیم که کدام واحد متعلق به صاحبش است.
عدم پرداخت بهموقع تسهیلات باعث تاخیر در اجرای پروژه شد
مدیرعامل تعاونی مسکن مهر شهرستان دیر گفت: تعاونی مسکن مهر دیر عملا در سال1389 عملیات اجرایی 88 واحد مسکونی مهر آغاز کرده است که توانستیم تعداد 28واحدآن را زودتر از موعدمقرر به مالکان تحویل بدهیم.
محمد پولادی افزود: در مراحل ساخت60 واحد دیگر یکی از طبقات حذف شده بود و هزینه پارکینک بر واحدهای باقی مانده تحمیل می شد و هزینه را افزایش می داد در نتیجه درخواستی به استانداری داده شد که برای تغییر کاربری پارکینگها به واحد مسکونی بررسی کند .
وی ادامه داد: بعد از تصمیمات صورت گرفته پارکینگ ها به 30واحد مسکونی تغییر کاربری داده شد و ازآنجایی که قرارداد تسهیلات 88 واحد داشتیم 30واحد جدید هم افزایش پیدا کرد.
مشکلات مالیاتی عاملی برای تاخیر در واگذاری واحدها
وی گفت: علیرغم دستورات وزیر و سایر ارگانهای مربوطه مبنی بر پرداخت تسهیلات 30 واحد جدید توسط بانک عامل (تجارت) ولی متاسفانه این تسهیلات به موقع پرداخت نشد و با پیگیریها مداوم توانستیم فقط 50 درصد تسهیلات 30 واحد اضافی را در تیرماه 92 اخذ کنیم و به این دلایل پروژه به موقع به بهره برداری نرسید.
وی گفت: یکی دیگر از دلایل عدم تحویل واحدها به مردم عدم صدور مفاصا حساب از اداره دارایی و تامین اجتماعی میباشد تا واحدها به مالکان تحویل داده شود.
پولادی گفت: طبق مصوبه دولت پیمانکاران از پرداخت مالیات و مالیات برارزش افزوده معاف بوده است اما با مطالبه امورمالیاتی از پیمانکاران عملا مالکان باید آورده بیشتری برای این منظور پرداخت کنند.
مشکل مالکان برای پرداخت مالیات/ دغدغههای مردم برطرف شود
نماینده مردم شهرستان های کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی گفت: برای رفع مشکلات مالکان مسکن مهر دیر پیگیریها و مکاتبات تلفنی زیادی داشتهام که بتوانم سریع رفع مشکل کنیم.
حجتالاسلام موسی احمدی افزود: باید با جلسه ای با مسئولان واحدهای مسکن مهر دراستان وشهرستان بتوانیم راهکاری پیدا کنیم تا مردم بیشتر از این معطل نشوند و هر چه زودتر در واحدها سکونت کنند.
وی گفت: اکنون مالکان مشکل پرداخت مالیات و از واحدهای خود که نواقصی دارد گلایه دارند که باید این دغدغههای مردم برطرف شود.
وی اضافه کرد: مقررشد که روز سه شنبه این هفته با مدیرکل امورمالیاتی استان، فرماندار، مسکن مهر ونماینده مالکان برای حل موضوع جلسه ای درشهرستان ترتیب داده شود.
نظر شما